XXVI. Vass Lajos Népzenei, Népművészeti Tábor - Gyenesdiás


Népzenei táborunk - néhány más helyszínt is megismerve - minden esztendőben megrendezésre került, de több mint 20 esztendőn át Szigliget adta a biztos és megszokott helyet számunkra.
Idei esztendőben helyszínt váltottunk, ami Gyenesdiás lett. Olyan szép számú jelentkező, résztvevő érkezett a táborba, hogy kellett is a több létszámot befogadó hely számunkra.
Úgy gondoljuk, hogy a helyszínt illetően jól döntöttünk!

Aki eddig is részt vett táborainkban úgy nyilatkozott, hogy feltöltődést és szakmai továbblépést jelentett számára az együtt eltöltött egy hét.
Az előző évekhez hasonlóan most is igyekeztünk a szakmai fejlődést biztosítani minden jelentkezőnek, az idei év pedig az új helyszín adta lehetőségekkel még nagyobb élményt, kikapcsolódást és természetesen szakmai továbblépést biztosított a résztvevők számára! Ugyanakkor az új helyszín, valamint nagy örömünkre a jelentkezők létszáma a szervezést illetően is kihívást hozott számunkra, melyre igyekeztünk felkészülni, de a jövőben már tudunk vele számolni.  

Létszámunk a 13 fő bejáróssal együtt 108 fő volt. A táborban egy héten keresztül gyermek és felnőtt élte a zenével, dallal közös napjait. Elmondhatjuk, hogy az össznépi énekeinkkel, kiscsoportos foglalkozásaink által bezengtük a tábornak helyet adó Tulipán Hotelt, annak udvarát és környékét.

Oktatóink voltak:

Táborunk szakmaiságát dr. Gerzanics Magdolna Életfa díjas, pro Urbe díjas népzenekutató, újságíró, és dr. Alföldy-Boruss István, a Magyar Rádió Zenei Együttesek Nívó díjjal kitűntetett ny. igazgatója, Szövetségünk szakmai vezetői felügyelték.

A mellékelt fotókat nézve a résztvevők és a Szövetség tagsága is betekintést nyerhet a tábor életébe:

Úgy érezzük tehát, hogy a helyszín bevált, de már most kell tervezni a jövő esztendőre!

Aki velünk volt, és aki az idei évben nem jutott el közénk mindenkit nagy szeretettel várunk jövőre is, a felhívás időben megérkezik a tagsághoz, és kicsit előbb kell majd jelentkezni az eddigi, megszokottakhoz képest. A jelentkezési határidő tehát előbbre kerül és a jelentkezés sorrendjében regisztráljuk majd a táborozni szándékozókat.

Tagságunknak további szép nyarat, őszi továbbképzéseinken jó tanulást, a novemberi Döntőre készülőknek pedig eredményes felkészülést kívánunk!

Kezdőoldal  »  XXVI. Vass Lajos Népzenei, Népművészeti Tábor - Gyenesdiás, 2018