Üdvözöljük Honlapunkon!


Elektronikus jevél telefon Farkas Márta
Farkas Márta

Kedves Honlapunkat Böngésző Látogató!
Oldalainkon barangolva megismerheti Szövetségünk munkáját, melyet a népművészet, népzene, néphagyományok fennmaradásának érdekében végzünk, a területen tevékenykedő közösségeket, egyéneket szakmai programjaink, rendezvényeink által segítünk és támogatunk.
Szakmai vezetőink és vezetőségi tagjaink mind elismert szakemberek, akik elkötelezetten végzik munkájukat a Szövetség, ezáltal a Tagság iránt.
Ha szeretne egy jó csapat tagja lenni, a belépési adatlap kitöltésével és részünkre történő megküldésével van erre lehetősége. Tagjaink ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt rendezvényeinken, szakmai tanácsért fordulhatnak szakembereinkhez, ha szükséges referenciát adunk, csoportjuk jubileuma esetén díszoklevelet adományozunk.
Szeretettel várjuk közénk!

Vass Dávid Dániel elnök, Farkas Márta ügyvivő elnökhelyettes

Rólunk: Kisfilm a Szövetségről
A Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakult azzal a céllal, hogy összefogja, segítse a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, nyugdíjas éneklő csoportokat, a népzenét, néphagyományainkat éltető közösségeket, embereket. Segítse a csoportok közötti kapcsolat kiépítését, megtartását, a tapasztalatok átadását.
Felhívja a figyelmet arra, hogy a népzene – a nemzeti kultúra szerves részeként – mindig fontos szerepet töltött be, s elősegítette az államalkotó nemzetiség beilleszkedését, saját kultúrájának feladása nélkül.
Ennek szellemében minden évben országos népzenei táborokat, országszerte továbbképzéseket, előadásokat tartunk, két éves kifutással népzenei találkozókat, versenyeket szervezünk és a döntőbe jutott csoportok és szólisták legjobbjainak (így 2 évente) 30 bronzból készült Vass Lajos Nagydíjat osztunk. Lehetőségeinkhez mérten – társszervezőként – további programokban is részt veszünk hol anyagi, hol szakmai segítséggel.
A határon túli magyarsággal is tartjuk a jó kapcsolatot, rendezvényeink rendszeres résztvevői.
Egyre nagyobb számban csatlakoznak hozzánk a fiatalok, így nagy örömünkre táborainkban és versenyeinken is szép létszámban részt vesznek.