Elindult Mária...


Ezzel a címmel jelent meg Budai Ilona és tanítványainak legújabb lemeze. Figyelem, figyelem! Most igazán időben vagyunk. Ennél szebb ajándékot el sem lehet képzelni a karácsonyfa alá. 25 dal és mese található a küllemében is szép lemezen.
Holló Noémi, Budai Ilona, Zsolczer Csilla, Kiss László
Budai Ilonát nem kell a közönségnek bemutatni. A legjobb, ha az ő szavait idézem a lemez ismertetésére:
„Minden év karácsonyának tájékán megérintenek legszebb, megtartó földi emlékeim, mindezek úgy ölelnek körül, mint a régi barátok, s a gyorsan repülő idő. Ilyenkor eltörpülnek a hétköznapok gondjai, bajai, s csak azok költöznek a szívembe, akiket szeretek.”

A felvétel a Magyar Katolikus Rádióban készült, 2014-ben. Hangmérnök Horváth János, borítóterv Bausz Áron, fotó: Czoborczy Bence.
A tanítványok; Holló Noémi, Zsolczer Csilla és Kiss László, akikről Ilonka így ír:
„...Kaphat-e nagyobb ajándékot egy tanár az élettől, ha tehetséges fiatalokat nevelhet, taníthat a népdalok szeretetére. Boldog embernek mondhatom magamat, mert olyan tanítványaim vannak, akik emberi tartásukkal, tehetségükkel méltán lettek segítőim ezen a lemezen.”

A CD nagy-nagy értéke, hogy nem az „elkopott”, agyonénekelt ún. egyházi népénekeket halljuk róla, hanem a legszebbeket, a legveretesebbeket, amelyek arra is érdemesek, hogy az újabb és újabb nemzedék találkozzon velük, és megtanulja őket. Így a jövő számára is maradandóvá válik.

Ilonkának mesemondó értékeit már volt alkalmunk hallani máskor is, de itt is élvezhetjük, és ezáltal lesz kerek egész, a gyönyörűen felépített karácsonyi műsor. Kiejtése, előadása hiteles, azt is mondhatnánk - már nem először -, hogy túl tesz az „eredetieken” is. Gratulálunk mindazoknak, akik lehetővé tették az értékes hanghordozó megszületését.
(Érdeklődni lehet Balogh Sándornál és Budai Ilonánál: és

Dr. Gerzanics Magdolna
A Vass Lajos Népzenei Szövetség szakmai elnöke
www.gerzanics.hu  (Itt hallható ízelítő is a lemezből.) 

Kezdőoldal  »  Elindult Mária...